Twentse controleur 'ligt misschien wel voor op schema': Voel me elke dag beter
"De dokter die mijn operatie heeft uitgevoerd zei dat ik tussen de zes en acht maanden uit de roulatie zou zijn"

Twentse controleur 'ligt misschien wel voor op schema': "Voel me elke dag beter"

30-09-2014 13:48
1

De revalidatie van Felipe Gutiérrez verloopt naar wens. De Chileen, die vorige seizoen één van de dragende krachten van FC Twente was, onderging na het WK een knie-operatie.

"Het gaat goed met me. Mijn herstel verloopt voorspoedig na de operatie die ik heb gehad. Ik voel me elke dag beter en ben heel blij met wat ik al heb bereikt in zo'n korte tijd", vertelt de 23-jarige Gutiérrez op de website van Clinica MEDS.

"De dokter die mijn operatie heeft uitgevoerd zei dat ik tussen de zes en acht maanden uit de roulatie zou zijn. De laatste keer dat ik op bezoek was in Barcelona, bleek dat ik misschien wel voorlig op schema, dus dat maakt me erg gelukkig."

FC Twente liet Gutièrrez vorige week terugkeren naar Chili om verder te herstellen. "Ze geven me alle steun", zegt de international daarover. "Volgende week komen een arts en een fysiotherapeut naar Chili om alles te coördineren volgens de protocollen." 

Gutiérrez kwam in 2012 naar Enschede en groeide vorig seizoen uit tot een steunpilaar, die door zijn goede spel ook met Chili mee mocht naar het WK in Brazilië. Daar kwam hij echter geblesseerd in actie, waar FC Twente nu de hinder van ondervindt. Om het gemis van de controleur op te vangen trokken de Tukkers Kamohelo Mokotjo aan.