Nachtmerrie voor fans van Hull City houdt aan: FA komt terug op geprezen besluit
Eigenaar Assem Allam wil met nieuwe naam meer geld binnenslepen

Nachtmerrie voor fans van Hull City houdt aan: FA komt terug op geprezen besluit

30-09-2014 14:43
5

Hull City bestaat in de toekomst wellicht toch niet meer. De Engelse voetbalbond FA heeft dinsdagochtend bekendgemaakt dat het verzoek tot naamswijziging in heroverweging wordt genomen. Hull City wordt daardoor wellicht tóch omgedoopt in Hull Tigers, meldt FOX Sports.

De FA weigerde begin april van dit jaar de naamsverandering door te voeren. Assem Allam, de Egyptische eigenaar van de club uit de Premier League, wil meer buitenlandse geldstromen naar zijn club lokken. Daarvoor acht hij een naamswijziging noodzakelijk. De supporters van Hull City zijn echter niet blij met zijn plannen en hebben meermaals hun onvrede geuit.

Het hielp echter niets, want Allam reageerde toentertijd fel tegenover Sky Sports. ''Ik sta niet toe dat iemand vraagtekens stelt bij mijn beslissingen. Ik ben hier om de club te redden en te beheren voor de gemeenschap.'' De Egyptenaar heeft ook al eens aangegeven de club te verkopen, als de FA de naamswijziging niet accepteert. Hij stapte zelfs al naar het CAS na het eerdere besluit van de bond.

Pas als er een beslissing is genomen omtrent de naamsverandering, zal de FA met meer informatie naar buiten komen, meldde het op de website. Tot die tijd kunnen de supporters van Hull City alleen maar hopen dat de clubnaam behouden blijft.