Een moeilijk begin? Fantastisch dat we meteen tegen PSV en FC Twente spelen
Nieuwbakken AZ-coach zegt dat zijn ploeg veel vertrouwen heeft

"Een moeilijk begin? Fantastisch dat we meteen tegen PSV en FC Twente spelen"

30-09-2014 15:43
3

John van den Brom wil niets weten van een moeilijk begin bij AZ. De nieuwe trainer van de Alkmaarders speelt in de komende weken tegen het nog ongeslagen FC Twente en koploper PSV. ''Ik vind dat juist fantastisch.''

Van den Brom tekende bij AZ een contract 2016 en is van plan dat uit te dienen. Bij ADO Den Haag en Vitesse vertrok hij na een jaar en bij Anderlecht werd hij na matige prestaties voortijdig ontslagen. ''Ik ga ervoor om hier tot 2016 te blijven, al is het maar om van het gezeur af te komen'', aldus een lachende Van den Brom op de officiële website van AZ.

De coach speelt met AZ in de komende weken tegen FC Twente en PSV, twee ploegen die bovenin meedraaien. Van een lastige start wil hij echter niets weten. ''Een moeilijk begin voor mij? Ik vind het fantastisch dat we meteen tegen FC Twente en PSV spelen. De ploeg heeft momenteel veel vertrouwen', zegt Van den Brom, die AZ zag winnen van PEC Zwolle, EVV Echt en ADO Den Haag.

''Drie zeges op rij doet veel met jonge spelers. Alles gaat net even makkelijker en het gevoel heerst dat het kwartje wel net de goede kant opvalt. Dan is het prima om te beginnen met een thuiswedstrijd tegen FC Twente. Kom maar op", aldus Van den Brom, die dinsdag voor het eerst op het trainingsveld stond in Alkmaar.