Nieuwe dreun voor geteisterde Van Gaal: zomeraankoop elfde speler in ziekenboeg
Louis van Gaal moet improviseren bij Manchester United

Nieuwe dreun voor geteisterde Van Gaal: zomeraankoop elfde speler in ziekenboeg

30-09-2014 16:43

Het zit Louis van Gaal voorlopig niet mee bij Manchester United. Na de absentie van een aantal belangrijke verdedigers, is ook middenvelder Ander Herrera een tijdje uit de running met een gebroken rib, melden The Red Devils op de officiële website.

Manchester United speelde afgelopen weekeinde met een geïmproviseerde defensie tegen West Ham United (2-1 winst). Phil Jones en Jonny Evans, die veel speelminuten kregen in de voorbereiding en in het begin van dit seizoen, en Chris Smalling waren niet beschikbaar. Van Gaal koos daarom voor de negentienjarige Patrick McNair als debutant. Hij stond naast Marcos Rojo in het centrum van de verdediging. Linksback Luke Shaw, de duurste tiener ooit, maakte in die wedstrijd zijn basisdebuut.

Voor het middenveld had de oud-bondscoach van het Nederlands elftal meer opties, ondanks de blessures van Marouane Fellaini, Ashley Young en Michael Carrick. Herrera kwam door eerdere enkelproblemen nog maar vier keer in actie voor The Reds. Hij scoorde daarin tweemaal. In de voorste linie zijn de topspitsen Robin van Persie, Radamel Falcao en Wayne Rooney wel fit. Laatstgenoemde wacht echter een schorsing na zijn rode kaart tegen West Ham United. Het herstel van Herrera wordt de komende weken in de gaten gehouden en gemonitord, meldt United op de eigen website.