'Le God' lyrisch over 'briljante' Koeman: Een revelatie in de Premier League
Ronald Koeman presteert uitstekend met Southampton

'Le God' lyrisch over 'briljante' Koeman: "Een revelatie in de Premier League"

30-09-2014 17:00
2

De prestaties van Southampton en met name trainer Ronald Koeman blijven niet onopgemerkt in Engeland. Voormalig international en clublegende Matt Le Tissier is zeer te spreken over de Nederlandse trainer. ''Hij is een revelatie.''

Oud-spits Le Tissier speelde vrijwel zijn gehele carrière voor Southampton en is blij met de prestaties van 'zijn' club. The Saints verloren in de voorbije transferperiode een groot aantal basiskrachten en er werden dan ook geen wonderen van Koeman verwacht. Met gerichte aankopen als Graziano Pellè en Dusan Tadic begon het echter snel te lopen bij Southampton, dat inmiddels tweede staat in de Premier League en de laatste zes wedstrijden winnend afsloot.

''Ik was blij toen zijn naam aan de club werd gelinkt en ik zag dat hij geïnteresseerd was'', begint Le Tissier in de Engelse media over de van Feyenoord overgekomen trainer. ''Hij is tot nu toe een revelatie. Ik heb Koeman een paar keer ontmoet en hij is een heel rustige en zelfverzekerde manager. Hij ging heel professioneel met de situatie (vertrekkende spelers, red.) om en ik hoop dat dit nog lang zo mag doorgaan."

Le Tissier, in Zuid-Engeland beter bekend als Le God, waakt voor te veel optimisme en benadrukt dat er nog van alles kan gebeuren aangezien de competitie nog maar net onderweg is. ''Ik ben realistisch en laat me niet meeslepen, maar het is een briljante start geweest.'' Southampton heeft na zes wedstrijden al dertien punten en heeft slechts drie punten achterstand op koploper Chelsea.