Slechte serie hekkensluiter Heracles zorgt voor schrikreactie: Dat voorzie je niet
Heracles Almelo kent een dramatische seizoensstart met zeven nederlagen op rij

Slechte serie hekkensluiter Heracles zorgt voor schrikreactie: "Dat voorzie je niet"

30-09-2014 17:18

Heracles Almelo heeft ook na het ontslag van trainer Jan de Jonge het lek nog niet boven. Na zeven speelronden staan de Almeloërs met nul punten stijf onderaan in de Eredivisie. Bij provinciegenoot PEC Zwolle denken ze echter dat Heracles voor de Eredivisie behouden blijft.

Afgelopen weekeinde was de ploeg van interim-coach John Stegeman dicht bij het eerste punt van het seizoen. PEC Zwolle nam in de slotfase echter afstand en won de wedstrijd met 4-2. Ben Rienstra ziet zijn oude club wel overleven dit seizoen. De middenvelder van PEC Zwolle denkt dat Heracles zich kan meten aan clubs als FC Dordrecht en Excelsior.

''Dat zijn wel een beetje de ploegen waar ze bij Heracles naar moeten kijken'', zegt Rienstra tegen het Algemeen Dagblad.'' Rienstra is geschrokken van de seizoensstart van de Almeloërs. ''In de voorbereiding was het al niet geweldig, maar dat ze vervolgens de eerste zeven competitiewedstrijden verliezen, voorzie je niet.''

De middenvelder zegt zijn oude club ook geen degradatie te gunnen en verwacht dat Heracles erin blijft. ''Al wordt het steeds gevaarlijker. We hebben er al weer een-vijfde deel van de competitie op zitten, hè.'' Heracles mag komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda opnieuw proberen om de eerste punten van het seizoen binnen te slepen.