Lokroep Van Gaal vindt geen gehoor in Duitsland: Ik verdien al genoeg geld
"Ik wil gelukkig zijn"

Lokroep Van Gaal vindt geen gehoor in Duitsland: "Ik verdien al genoeg geld"

30-09-2014 18:08
1

Mats Hummels heeft in de zomer geen moment nagedacht over een transfer naar Manchester United. Louis van Gaal hengelde nadrukkelijk naar de trouwe verdediger van Borussia Dortmund.

De interesse uit Engeland was aan dovemansoren gericht, want Hummels staat niet open voor een vertrek. "Het is mooi om te horen dat grote clubs met belangstelling naar mij kijken. Dat is een compliment. Maar ik word er op geen enkele manier door beïnvloed. Ik verdien al genoeg geld in Dortmund", aldus Hummels, die ook op het lijstje van Real Madrid en FC Barcelona stond, tegen Bundesliga Magazin.

"Er zullen altijd clubs zijn die mij meer geld kunnen geven dan BVB, maar ik ben heel erg tevreden bij mijn club. Dortmund heeft zich de afgelopen jaren spectaculair ontwikkeld. Dat is genoeg reden voor mij om te blijven", vervolgt de verdediger. In 2008 verruilde hij Bayern München voor Borussia Dortmund en in de daaropvolgende zes jaar groeide hij uit tot aanvoerder en vaste waarde bij Die Mannschaft.

Hummels ziet zichzelf nog heel wat jaren in de Bundesliga spelen. "Als ik op een dag toch naar het buitenland wil, dan speelt geld geen rol. Ik wil gelukkig zijn", zegt hij. "Ik ben van plan nog heel lang bij Dortmund te blijven. Ik hou van loyale voetballers, zoals Paolo Maldini, Steven Gerrard, Lionel Messi en Bastian Schweinsteiger. Misschien blijf ik ook wel de rest van mijn leven bij Dortmund."