Rooney prijst Van Gaal en debutant: Heel erg knap, ondanks de hoofdpijn
"Elke bal was voor hem"

Rooney prijst Van Gaal en debutant: "Heel erg knap, ondanks de hoofdpijn"

30-09-2014 18:54

Wayne Rooney is diep onder de indruk van de manier waarop Paddy McNair zich afgelopen weekend manifesteerde in de competitiewedstrijd tegen West Ham United. De jonge verdediger maakte zijn debuut voor Manchester United.

De negentienjarige McNair werd tegen West Ham voor de leeuwen gegooid door Louis van Gaal, die met grote personele problemen kampt in zijn achterhoede. De jonge verdediger hield echter knap stand en dat viel ook Rooney op.

Wedden

Meer odds

"Spelen tegen West Ham betekent dat je als verdediger hoofdpijn krijgt van alle voorzetten die ze voor de pot gooien. Het was een serieuze test voor Paddy en die heeft hij met vlag en wimpel doorstaan", zegt de aanvoerder op de clubsite van United. "Elke bal was voor hem. Heel knap."

McNair onderscheidde zich in de slotfase door een voorzet acrobatisch voor West Ham-spits Enner Valencia weg te koppen. Rooney is net als Van Gaal onder de indruk. "We zijn heel blij met Paddy. De manier waarop hij die bal wegkopte… Ik denk dat hij geweldig speelde. Ook een compliment voor de manager, die niet bang is om jonge spelers op te stellen."