Messi ontmoet 'nieuwe club' PSG: Ik heb weleens wat gegeten met hun mensen
Barça-voorzitter denkt terug aan onrustige tijd rond Argentijn

Messi ontmoet 'nieuwe club' PSG: "Ik heb weleens wat gegeten met hun mensen"

30-09-2014 19:07

De Champions League-ontmoeting van dinsdag tussen Paris Saint-Germain en FC Barcelona is op meerdere vlakken speciaal. Het affiche is top, maar er spelen ook de nodige sentimenten mee.

Zo was Paris Saint-Germain een jaar geleden vastberaden om Lionel Messi naar Frankrijk te halen. Een bod van 250 miljoen euro zat in de pijplijn, maar tot een transfer kwam het niet. De koppeling van Barça aan PSG in de groepsfase van de Champions League deed Josep Maria Bartomeu terugdenken aan de onrustige tijd rond de Argentijnse ster.

"Ik heb wel een keer met een paar van hun mensen aan tafel gezeten, die zeiden dat PSG geïnteresseerd was in Messi", rakelt de voorzitter van Barça op tegenover Mundo Deportivo. "Maar van een transfer was echt nooit sprake. Leo is een hoeksteen binnen onze club. Zonder hem hebben we een andere identiteit. Ik weet ook dat Leo niets liever wil dan spelen voor Barcelona. Dat stelt mij gerust."

De CL-topper tussen Paris Saint-Germain en FC Barcelona begint dinsdagavond om 20:45 uur. Op hetzelfde tijdstip wordt er afgetrapt bij de andere wedstrijd in groep F, tussen Apoel Nicosia en Ajax.