Ik sneller dan Robben en Ribéry? Onmogelijk. En toch was het zo
Belgische middenvelder denkt niet aan stoppen

"Ik sneller dan Robben en Ribéry? Onmogelijk. En toch was het zo"

30-09-2014 19:29
1

Timmy Simons loopt met zijn 37 jaar op zijn laatste benen, maar aan stoppen heeft hij nog geen moment gedacht. De middenvelder van Club Brugge heeft het gevoel dat hij nog goed mee kan.

In Belgische voetbalprogramma’s is de op het oog trage Simons vaak onderwerp van gesprek, maar volgens ploeggenoten bij Club Brugge behoort de aanvoerder nog steeds tot de snelsten. "De cijfers hebben gelijk", zegt hij tegen Humo. "Kijk naar de resultaten van mijn tests, kijk naar mijn statistieken: ik ben fitter dan twee, drie jaar geleden."

Simons speelde in het verleden voor PSV en 1. FC Nürnberg. In Duitsland vestigde hij twee records: de meeste afgelegde kilometers in één seizoen én de hoogste topsnelheid van de hele Bundesliga. "Dat kon toen ook niemand geloven: 'Simons sneller dan Ribéry en Robben? Onmogelijk!' En toch was het zo."

Aan het einde van zijn carrière denkt de controleur nog niet. "Ik zal stoppen als ik voel dat het niet zo goed meer gaat, of als ik geen zin meer zou hebben. Stel nu dat Brugge dit seizoen kampioen wordt en ik zou beslissen om te stoppen, dan mis ik de Champions League. Liever niet. Ik sluit mijn carrière hier af en nergens anders."