KNVB acht beschuldiging onbewezen en spreekt coach Jong Ajax vrij
Ulderink niet bestraft voor vermeend handtastelijk optreden

KNVB acht beschuldiging onbewezen en spreekt coach Jong Ajax vrij

30-09-2014 20:29
2

Andries Ulderink gaat vrijuit. De trainer-coach van Jong Ajax werd beschuldigd van protesteren en handtastelijk optreden jegens de vierde official tijdens de uitwedstrijd tegen FC Emmen.

De aanklager betaald voetbal acht de overtreding niet wettig en overtuigend bewezen en besloot de zaak dinsdag te seponeren. De aanklager startte een vooronderzoek naar de vermeende elleboogstoot die Cambuur-speler Michiel Hemmen zondag uitdeelde in blessuretijd van het duel met Excelsior in Rotterdam. Sander Fischer was het slachtoffer. De aanvoerder van de Kralingers werd geraakt aan het hoofd.

Ook in de Jupiler League zijn er enkele schorsingen uitgedeeld. Elvis Kabashi (FC Den Bosch) kreeg een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing waarvan een voorwaardelijk wegens ernstig gemeen spel in de wedstrijd van maandag tegen Jong PSV, dat met 5-1 ging verloren. Het Twentse talent Peet Bijen werd voor twee duels uitgesloten. Hij kreeg maandagavond in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-0 winst) een rode kaart.