Standard onvoorbereid: Denk dat hij niet eens de Feyenoord-spelers kent
Stam en Standard focussen zich niet op tegenstander

Standard onvoorbereid: "Denk dat hij niet eens de Feyenoord-spelers kent"

30-09-2014 20:37

Standard Luik is donderdag de tweede tegenstander van Feyenoord in de groepsfase van de Europa League. Volgens Ronnie Stam gaan de Belgen in De Kuip volledig van eigen kracht uit.

Stam keert doordeweeks voor even terug op vaderlandse bodem. De oud-verdediger van NAC Breda en FC Twente vertelt in gesprek met Metro dat Standard zich van tevoren nooit op de tegenstander instelt. "Er wordt bij ons nooit over de tegenstander gesproken. Dat geldt niet alleen voor Feyenoord, het is ook het geval als we tegen Lierse, Anderlecht of welke andere club dan ook spelen. De trainer vindt nu eenmaal dat we van onze eigen kracht uit moeten gaan. Ik denk dat hij niet eens de namen van de Feyenoord-spelers kent."

"Tijdens de wedstrijdbesprekingen kijken we niet naar beelden van de tegenstander", aldus Stam. "In het begin moest ik daaraan wennen, want normaal gesproken wist ik precies wat ik van mijn directe tegenstander kon verwachten. Inmiddels weet ik niet beter en ik heb er nooit nadeel van ondervonden dat er geen aandacht wordt besteed aan het team waar we tegen spelen. Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. Als er een linksbuiten is die elke wedstrijd vier tegenstanders tegelijk dolt, dan vertelt een assistent-trainer heus wel even wat zijn specifieke kwaliteiten zijn."