Totti maakt eerste doelpunt in Engeland en is oudste CL-scorer ooit
Il Capitano met historisch doelpunt

Totti maakt eerste doelpunt in Engeland en is oudste CL-scorer ooit

30-09-2014 21:17
1

Francesco Totti heeft dinsdagavond in de Champions League-wedstrijd van AS Roma tegen Manchester City een record verbroken. De Italiaan tekende in het Etihad Stadium voor de gelijkmaker en is daarmee de oudste speler ooit die scoort in het miljoenenbal.

Op het moment dat Totti de bal langs Manchester City-doelman Joe Hart wipte was de Italiaan 38 jaar en drie maanden oud. Daarmee verbreekt de middenvelder het record van Ryan Giggs. De Welshman was op 14 september 2011 37 jaar en 289 dagen oud, toen hij namens Manchester United een doelpunt maakte tegen Benfica.

Voor Totti was het doelpunt extra bijzonder, omdat hij er niet eerder in slaagde om een doelpunt op Engelse bodem te maken. De speler is bezig aan zijn 23ste seizoen in dienst van Roma. De aanvoerder maakte in het seizoen 1992/93 zijn debuut bij de Romeinse club en speelde tijdens zijn loopbaan nooit voor een ander team. Met Roma werd Totti eenmaal kampioen van Italië; dat was in het jaar 2001. Ook won de middenvelder met zijn club tweemaal de Supercoppa Italiana en Coppa Italia.

Wedden

Meer odds