Paris SG zonder Zlatan in aantrekkelijk gigantenduel langs Barcelona
Hoofdstedelingen delen tik uit aan Barcelona

30-09-2014 22:35
1

Paris Saint-Germain heeft in Frankrijk voor een verrassing gezorgd door het groepsduel met FC Barcelona tot een goed einde te brengen. De in de competitie matig presterende Fransen versloegen de Catalanen met 3-2.

PSG kwam al na tien minuten op voorsprong dankzij verdediger David Luiz. De Braziliaan nam een vrije trap van zijn landgenoot Lucas Moura goed aan en tikte de bal vervolgens in de verre hoek achter de Duitse goalie Marc-André ter Stegen. Het antwoord van Barcelona liet niet lang op zich wachten. Lionel Messi stond aan het eind van een typische tikkie-takkie-aanval en schoot op aangeven van Andres Iniesta de gelijkmaker binnen.

De thuisploeg, die zonder de geblesseerde vedette Zlatan Ibrahimovic een veel betere indruk maakte dan in het openingsduel met Ajax, was echter niet van slag en zocht direct naar een nieuwe voorsprong. Die kwam er uiteindelijk halverwege de eerste helft. De kleine Marco Verratti werd door Ivan Rakitic bij de tweede paal over het hoofd gezien en kopte ongehinderd de 2-1 binnen.

Nog spanning in slotfase
Ook na rust golfde het spel in het Parc des Princes op en neer. Zo had Edinson Cavani, in de punt van de aanval de vervanger van Ibrahimovic, de 3-1 op zijn schoen, maar hij stuitte op de Spaanse defensie. Enkele minuten later was het wel raak, nadat Blaise Matuidi een ragfijne voorzet van Gregory van der Wiel achter Ter Stegen tikte. Diezelfde Van der Wiel mocht het zich echter wel aanreken dat Barça in de 56e minuut tot 3-2 kwam. De international was Neymar even kwijt, waarna de Braziliaan via de binnenkant van de paal raak schoot.

Barça aasde daarna nadrukkelijk op de gelijkmaker. Coach Luis Enrique bracht onder anderen Xavi, die zijn 143e duel in de Champions League speelde, en het jonge talent Munir El Haddadi. Iniesta en linksback Jordi Alba, in een uiterste krachtsinspanning gered door verdediger Marquinhos, waren dicht bij de gelijkmaker, maar scoorden niet. De beste kans was in het slot voor Munir, maar de jonge spits raakte van afstand de paal.