Groep G: Huntelaar scoort voor Schalke, Chelsea grijpt koppositie
Doelpunt Nederlander helpt Schalke 04 niet langs Maribor

30-09-2014 22:36

Klaas Jan Huntelaar scoorde dinsdagavond in de Champions League voor Schalke 04. Het doelpunt van de Nederlander was niet genoeg voor drie punten, Schalke 04 kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel in groep G. Chelsea is koploper geworden na een 0-1 zege op bezoek bij Sporting Portugal.

Schalke 04 speelde in de eerste wedstrijd van de groepsfase gelijk tegen Chelsea. In eigen huis rekende alles en iedereen vooraf op een zege op Maribor. Dat bleek echter makkelijker gedacht dan gedaan. In de eerste helft kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong in Gelsenkirchen, door een doelpunt van Damjan Bohar.
Na tien minuten spelen in de tweede helft liet Huntelaar weer eens zien hoe belangrijk hij is voor de Duitse club. De aanvaller scoorde de gelijkmaker, zoals hij in de eerste speelronde ook al de gelijkmaker scoorde. Verder dan de gelijkmaker kwam Schalke echter niet.

Sporting Portugal-Chelsea
Na de eerste speelronde stonden alle ploegen op een punt. Op bezoek bij Sporting won Chelsea met 0-1, waardoor het de koppositie wist te pakken in groep G. Nemanja Matic maakte de enige treffer van de wedstrijd op aangeven van Cesc Fabregas. De voormalig speler van Vitesse scoorde het winnende doelpunt na iets meer dan een half uur spelen.