Groep H: Eerherstel voor BATE Borisov, Porto in extremis gelijk tegen Shakhtar
BATE Borisov begon met 6-0 nederlaag tegen Porto, nu winst tegen Athletic Bilbao

30-09-2014 22:38

BATE Borisov begon de groepsfase van de Champions League met een blamage tegen FC Porto. In Portugal ging het met maar liefst 6-0 onderuit. Dinsdag lukte het de ploeg om zich te herstellen van die nederlaag, in eigen huis won het van Athletic Bilbao. Porto en Shakhtar Donetsk deelden de punten in Oekraïne.

Een nederlaag op bezoek bij FC Porto lag in de lijn der verwachtingen, maar een 6-0 verliespartij was niet waar men op gehoopt had. Het was een flinke dreun, BATE Borisov wist zich echter snel te herstellen. In het tweede groepsduel kwam Athletic Bilbao op bezoek, de Spanjaarden gingen verrassend onderuit.

Denis Polyakov bracht de ploeg uit Wit-Rusland na een kleine twintig minuten op voorsprong, vier minuten voor de rust verdubbelde Aleksandr Karnitskiy de score: 2-0. Aritz Aduriz bracht Bilbao op slag van rust terug in de wedstrijd. De 2-1 bleek uiteindelijk het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn, BATE pakte zo de eerste punten van dit Champions League-seizoen.

Shakhtar Donetsk-FC Porto
Porto stond na de eerste speelronde eerste in de poule met drie punten en een doelsaldo van zes voor en nul tegen. Die koppositie leek het dinsdagavond kwijt te raken in Oekraïne, tot invaller Jackson Martinez los ging. Yacine Brahimi kreeg na ruim een half uur de opgelegde kans om Porto op voorsprong te brengen, vanaf elf meter faalde de ster van de eerste wedstrijd door een strafschop te missen. In de tweede helft was het de thuisploeg die wel wist te scoren. Eerst was het Alex, vier minuten voor het einde van de wedstrijd was het vervolgens Luiz Adriano die Shakhtar Donets op 2-0 bracht.

Het was echter niet genoeg voor drie punten. Jackson Martinez kwam als invaller binnen de lijnen. In minuut 89 bracht hij de spanning terug door vanaf elf meter te scoren. In blessuretijd tikte hij vervolgens ook nog de 2-2 binnen.