Van Rhijn wijst met beschuldigende vinger naar scheids: Ik ben er vrij zeker van
Ajax speelt gelijk tegen Apoel, dat 1-1 maakte uit discutabele strafschop

Van Rhijn wijst met beschuldigende vinger naar scheids: "Ik ben er vrij zeker van"

30-09-2014 22:53
10

Ajax speelde dinsdagavond met 1-1 gelijk tegen Apoel Nicosia. De Amsterdammers kwamen op voorsprong op Cyprus, de thuisploeg kwam enkele minuten later echter op gelijke hoogte. Het scoorde uit een strafschop. Een strafschop die gegeven werd voor hands van Ricardo van Rhijn, die zelf geen moment dacht aan een penalty.

Er was verbazing te lezen op de gezichten van de Ajacieden toen de scheidsrechter floot voor een strafschop. Van Rhijn dacht niet aan een penalty. Kreeg hij de bal op zijn hand? "Ik kreeg hem op mijn borst. Daar ben ik vrij zeker van", zei Van Rhijn in een eerste reactie na afloop van de wedstrijd voor de camera van de NOS. "De scheids laat ook een aantal seconden doorspelen. Dan krijgt hij denk van iemand door dat het wel een handsbal was. Maar voor mijn gevoel absoluut niet."

"De scheids had denk ik het beste zicht. Hij stond dichtbij en had zicht van voren. Hij fluit in eerste instantie niet, liet doorspelen. Ik denk niet dat het de juiste beslissing was", aldus Van Rhijn, die Apoel de strafschop zag benutten. Een klap voor Ajax. "We kwamen goed uit de startblokken en waren gevaarlijk met aanvallen over de zijkanten. Dat de 1-1 valt, een aantal minuten na onze goal, was een klap, terwijl er niet veel aan de hand was."

"In de tweede helft hebben we nog een aantal kansen gehad. Zij ook, absoluut. Maar uiteindelijk baal ik wel met het gelijkspel", zegt de Ajax-verdediger eerlijk. Hij had het gevoel twee punten te hebben laten liggen op Cyprus. "Ik denk dat we vandaag hadden kunnen en moeten winnen."