Van der Wiel totaal niet verbaasd na zege op Barça: Weten wat we kunnen
"We kunnen zo'n pot neerzetten, dat deden we vorig jaar ook"

Van der Wiel totaal niet verbaasd na zege op Barça: "Weten wat we kunnen"

30-09-2014 23:18
1

Paris Saint-Germain begon het Champions League-seizoen met een gelijkspel tegen Ajax. De Franse club kreeg ladingen kritiek. Ook in de competitie verliep het tot nu toe niet soepel. Dinsdag wist de ploeg van trainer Laurent Blanc echter wel met 3-2 te winnen van FC Barcelona. Gregory van der Wiel was er blij mee.

Voor de neutrale toeschouwer was het duel tussen PSG en Barça genieten, dat was voor Van der Wiel echter niet het geval. "Voor mij was het spannend. Het was een geweldige wedstrijd. En als je deze wint, is iedereen happy", zei de rechtsback na afloop van de overwinning tegenover de NOS. "Wij weten dat we goed kunnen spelen en een goede ploeg hebben. De laatste wedstrijden kwam het er niet helemaal uit. Vandaag was echter geen vraagteken. We kunnen zo'n pot neerzetten, dat deden we vorig jaar ook. Nu stonden we er gewoon."

Gezien de resultaten in de afgelopen weken en de afwezigheid van sterspeler Zlatan Ibrahimovic zorgde de 3-2 voor verbaasde gezichten, Van der Wiel keek echter niet raar op van de zege. "Nee, voor mij geen verbazing. Wij hebben heel veel kwaliteit in ons team. Iedereen was vandaag heel gedisciplineerd. We hebben als team gespeeld."

Waar Van der Wiel normaal gesproken vaak langs de lijn opkomt, kwam hij tegen Barcelona maar twee keer mee naar voren. "Het was vooral als blok verdedigen. Ik ben blij dat ik een goede voorzet heb kunnen geven", aldus Van der Wiel, die een assist op zijn naam kreeg. De overwinning moet de start zijn van een goede reeks van PSG. "Ik hoop het. Dit geeft veel vertrouwen voor het team. We weten dat we goed kunnen voetballen. Dit moeten we doorzetten nu."