Nederlandse Rusland-kenner op voetbalgebied: Geef PSV niet veel kans
"Voor dit seizoen werd Dinamo Moskou gezien als de grote favoriet voor de Russische titel"

Nederlandse Rusland-kenner op voetbalgebied: "Geef PSV niet veel kans"

01-10-2014 07:07
1

PSV heeft weinig kans tegen Dinamo Moskou. Althans, dat denkt Henk van Stee. De kenner van het Russische voetbal is niet al te optimistisch over de kansen van de Eindhovenaren in de Europa League.

"Ik geef PSV niet veel kans", zegt Van Stee in gesprek met De Telegraaf. "Voor dit seizoen werd Dinamo Moskou gezien als de grote favoriet voor de Russische titel, maar na negen duels staan ze op de derde plaats. In de wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg vond ik ze verdedigend nogal kwetsbaar."

"Aanvallend hebben ze veel kwaliteit, maar in uitwedstrijden hebben ze de neiging een beetje afwachtend te spelen. In Eindhoven zit er daarom misschien een puntje in voor PSV, maar in Moskou wordt het heel lastig", aldus Van Stee over Dinamo Moskou, waar naast de Nederlanders Douglas en Alexander Büttner ook voormalig PSV'ers Balazs Dzsudzsak en Stanislav Manolev en oud-Feyenoorder Fedor Smolov onder contract staan.

Büttner was een twijfelgeval voor het duel met PSV, hij kampt met fysieke klachten. Van Stee, hoofd opleidingen van Zenit Sint-Petersburg, heeft nog twijfels over de linksback en zijn toekomst in Rusland. "Ik twijfel of Büttner hier het hoofd boven water kan houden. In de Russische competitie speelt het fysieke aspect een heel grote rol. Büttner is wel een karakterjongetje, maar als je twee jaar lang weinig hebt gespeeld, dan is de overgang heel zwaar."