Ajax wil doorgebroken talent langer binden met nieuw contract: Dat klopt
Buitenspeler kan tot medio 2016 lopende contract openbreken, opwaarderen en verlengen

Ajax wil doorgebroken talent langer binden met nieuw contract: "Dat klopt"

01-10-2014 07:19
11

Het gaat snel met Anwar El Ghazi. De buitenspeler van Ajax maakte in het openingsduel van het Nederlandse seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers, enkele maanden verder kan hij zijn tot medio 2016 lopende contract openbreken, opwaarderen en verlengen.

El Ghazi maakte zijn debuut in het verloren duel om de Johan Cruijff Schaal. Het was de eerste stap naar veel speelminuten in de hoofdmacht. Trainer Frank de Boer liet blijken veel vertrouwen te hebben in de voormalig speler van Feyenoord en Sparta Rotterdam. Nu El Ghazi doorgebroken is, heeft Ajax hem een aanbieding gedaan om zijn huidige contract open te breken, op te waarderen en te verlengen.

Het huidige contract van de negentienjarige voorhoedespeler loopt tot de zomer van 2016, Ajax wil het graag verlengen tot medio 2018. "Dat klopt", zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars tegenover De Telegraaf. El Ghazi heeft het aanbod in beraad en gaat op korte termijn om tafel met zijn huidige werkgever.

In de Eredivisie speelde El Ghazi tot nu toe zeven wedstrijden, daarin kwam hij tot twee doelpunten en drie assists. In de Champions League kwam hij bij de puntendelingen tegen Paris Saint-Germain en Apoel Nicosia als invaller binnen de lijnen.