Prandelli geeft Sneijder nieuwe rol: 'Zijn talent komt daar nog beter tot z'n recht'
'Op deze positie komen zijn talent, de kwaliteiten en de persoonlijkheid nog beter tot zijn recht'

Prandelli geeft Sneijder nieuwe rol: 'Zijn talent komt daar nog beter tot z'n recht'

01-10-2014 07:28
1

Wesley Sneijder speelt woensdagavond in een andere rol dan hij gewend is bij Galatasaray. De 'nummer tien' krijgt in het Champions League-duel met Arsenal een controlerende rol op het middenveld.

Trainer Cesare Prandelli is door de slechte resultaten in de competitie extra hard op zoek naar succes in de Champions League. De Italiaanse oefenmeester kondigde na afloop van de nipte zege op Sivasspor wijzigingen aan voor het duel met Arsenal. Eén van de veranderingen is de rol van Sneijder, meldt Voetbal International.

In het Emirates Stadium krijgt de Nederlander een controlerende rol op het middenveld. "Volgens mij komen op deze positie het talent, de kwaliteiten en de persoonlijkheid van Wesley nog beter tot zijn recht", citeert VI Prandelli.

Winst op bezoek bij Arsenal is voor Galatasaray ook van groot belang om uitzicht te houden op overwintering in de Champions League. In de poule met de Engelse club, Borussia Dortmund en Anderlecht wist het in het eerste duel niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel tegen de 'op papier' zwakste tegenstander: Anderlecht.