Cambuur vreest voor vertrek 'loyale Mo': Hij is aanvoerder, dus dat is vervelend
'Nederlandse subtop en clubs uit de Duitse tweede Bundesliga volgen middenvelder'

Cambuur vreest voor vertrek 'loyale Mo': "Hij is aanvoerder, dus dat is vervelend"

01-10-2014 07:39
3

Mohamed El Makrini is mogelijk bezig aan zijn laatste seizoen in dienst van SC Cambuur. De middenvelder heeft gesprekken over een nieuw contract voorlopig afgeslagen, mede door de belangstelling die er is vanuit de Nederlandse subtop en de Tweede Bundesliga in Duitsland.

El Makrini wil in januari pas weer over zijn toekomst nadenken. "Hij is aanvoerder, dus dat is vervelend. Wij moeten op een gegeven moment verder en kunnen niet blijven wachten. Dan moeten we op zoek naar een nieuwe nummer zes", zegt Marcel Keizer, technisch manager van de Leeuwarders, in gesprek met De Telegraaf.

El Makrini hoeft niet te vrezen voor zijn plek in de basiself. Bij veel clubs zie je dat spelers met een aflopend contract plaats moeten maken als ze niet willen verlengen. Henk de Jong ziet het anders. "Mo is altijd ontzettend loyaal en eerlijk. Hij heeft eerder al gezegd dat hij straks 28 is en misschien nog een mooie stap wil maken."

Naast El Makrini heeft De Jong met Lucas Bijker, Wout Droste, Michiel Hemmen en Erik Bakker meer spelers die in het bezit zijn van een aflopend contract. "Ik kan die jongens er ook niet allemaal naast zetten, hè. Dan degraderen we straks en krijg ik zelf nog een schop onder mijn kont. Ik zou het wel heel mooi vinden als ze gewoon allemáál verlengen en we er in ieder geval als club nog wat aan over kunnen houden."