Die twee doelpunten tegen Ajax zijn leuk, maar slechts een begin
Ambitieuze spits kiest bij NAC Breda voor speeltijd

"Die twee doelpunten tegen Ajax zijn leuk, maar slechts een begin"

01-10-2014 07:59

Stipe Perica maakte afgelopen weekend twee doelpunten tegen NAC Breda. Voor de Brabantse club was het niet genoeg voor een goed resultaat. Ajax scoorde vijf keer en boekte zo een simpele zege. Perica liet zich echter zien. Hij is hard op weg een cultheld te worden. "Twee goals zijn het begin."

Afgelopen seizoen speelde Perica ook al op huurbasis voor NAC Breda, hij kwam toen zes keer tot scoren. In de zomer keerde hij terug naar Chelsea, waarmee hij op trainingskamp ging naar Oostenrijk. Veel internationals waren toen nog afwezig. "Maar het niveau lag heel erg hoog", zegt de negentienjarige Kroaat in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Ik heb geleerd sneller te handelen en ben sterker geworden", vervolgt Perica zijn verhaal. "Maar om ooit het eerste elftal van Chelsea te halen, moet ik spelen. Dat kan hier bij NAC. Ik blijf alles geven voor deze club. Twee doelpunten is leuk, maar het moet slechts een begin zijn."

Trainer Nebojsa Gudelj is blij met de aanwezigheid van de jonge spits. Zijn doelpunten tegen Ajax vierde hij luid schreeuwend, terwijl hij met gebalde vuisten de NAC-supporters duidelijk maakte dat ze achter de ploeg moesten gaan staan. "Het maakt niet uit wat de tussenstand is. Hij houdt altijd die enorme drang naar de goal. Dat maakt van hem een echte spits."