Cocu blij met respons van groep: Ik heb nog steeds een beetje een nare smaak
"Het is heel goed dat spelers ook zelf aangeven wat er niet goed is gegaan"

Cocu blij met respons van groep: "Ik heb nog steeds een beetje een nare smaak"

01-10-2014 08:11
6

Een uur later dan eigenlijk op de planning stond begon PSV dinsdag aan de training. De praatsessie van trainer Phillip Cocu en zijn spelers duurde langer dan vooraf gedacht. Het was nodig, na de 1-0 nederlaag tegen sc Heerenveen.

"Het was een goed gesprek. De respons vanuit de groep was ook goed. Daarin zie ik echt vooruitgang ten opzichte van vorig seizoen", zegt Cocu in gesprek met De Telegraaf. Naast de praatsessie liet Cocu zich ook gelden op het trainingsveld. Het spel werd enkele malen stilgelegd om de groep onder handen te nemen. De PSV-trainer voerde daarnaast enkele langdurige individuele gesprekken.

"Het is heel goed dat spelers ook zelf aangeven wat er niet goed is gegaan." De teleurstelling van de nederlaag in Heerenveen heeft Cocu inmiddels redelijk kunnen verwerken. "Ik heb nog steeds een beetje een nare smaak, maar we hebben een goede trainingsdag achter de rug en richten de blik weer op de volgende wedstrijd."

De uitwedstrijd tegen Heerenveen is nu verleden tijd, het Europa League-duel met Dinamo Moskou moet nu de boventoon voeren. "Dat is een flinke kluif. Ik vind Dinamo Moskou de sterkste ploeg in deze groep. Het wordt niet gemakkelijk, maar het is mooi dat we dit soort wedstrijden kunnen spelen."