Ik denk dat alleen Ajax de kwaliteit heeft om zich ertussen te spelen
Van Stee lovend over Russische clubs: "De bovenste zeven, acht ploegen hebben geweldige selecties"

"Ik denk dat alleen Ajax de kwaliteit heeft om zich ertussen te spelen"

01-10-2014 08:23
1

PSV speelt donderdagavond in de Europa League tegen Dinamo Moskou. Voor aanvang van het seizoen werd die ploeg gezien als grote titelkandidaat in de Russische Premjer-Liga. Henk van Stee heeft die competitie hoog zitten, de eerste zeven à acht clubs zouden volgens hem ook de top acht vormen in de Eredivisie.

Van Stee stopt met de jaarwisseling als hoofd opleidingen bij Zenit Sint-Petersburg, een functie die hij vijf jaar vervulde. Hij weet dat een avontuur in Rusland financieel lucratief is, maar hij denkt ook dat de aandacht voor de Russische competitie vanuit West-Europa nog altijd minimaal is. "En dat terwijl er tegenwoordig veel kwaliteit rondloopt in Rusland."

"De bovenste zeven, acht ploegen hebben geweldige selecties", vervolgt Van Stee zijn verhaal. "Als die aan de Nederlandse competitie deelnemen eindigen ze bij de eerste acht. Ik denk, dat alleen Ajax de kwaliteit heeft om zich ertussen te spelen."

Bij Dinamo Moskou staan de Nederlanders Douglas en Alexander Büttner onder contract, ook voormalig PSV'ers Balazs Dzsudzsak en Stanislav Manolev en oud-Feyenoorder Fedor Smolov spelen bij de huidige nummer drie van Rusland. De achterstand op koploper Zenit Sint-Petersburg is zes punten, CSKA Moskou staat tweede met twee punten voorsprong op Dinamo Moskou.