Ajax-goalie gefrustreerd: Ik kon het niet zien, laat staan dat hij het kon zien
"Van der Sar stopte ook nooit een strafschop én opeens was hij een penaltykiller"

Ajax-goalie gefrustreerd: "Ik kon het niet zien, laat staan dat hij het kon zien"

01-10-2014 08:38
8

Ajax pakte dinsdagavond een punt tegen Apoel Nicosia. Doelman Jasper Cillessen was daar niet blij mee. De 1-1 van de Cyprioten viel uit een discutabele strafschop. De Ajax-goalie wil echter ook in de spiegel kijken, want de Amsterdammers maakten zelf de kansen niet.

"Klopt, uiteindelijk maken we de kansen niet af en dan speel je hier gelijk", zei Cillessen tegenover de NOS. "Het is frustrerend. We spelen dan wel ons eigen spel, dat is het positieve van deze avond. Maar goed, je moet het wel afmaken. Tegen Feyenoord was het extreem slecht, maar nu speelden we vrij aardig. Als we zo spelen, kunnen we heel grote stappen gaan maken."

Ajax kwam op voorsprong op Cyprus, maar zag Apoel al snel langszij komen via een discutabele penalty. Op aangeven van een assistent floot arbiter Milorad Mazic voor een handsbal. "Ik kon het niet eens zien, dus laat staan dat hij het kon zien. Een dreun wil ik niet zeggen, maar je voelt wel dat zij weer hoop krijgen. Ze gaan er weer in geloven en ze probeerden weer druk te zetten, maar daar voetbalden we vrij gemakkelijk onderuit. En uiteindelijk bepalen wij weer het tempo in de wedstrijd."

Cillessen stopte nog geen enkele strafschop in zijn profbestaan. Trainer Frank de Boer hoopt dat daar snel verandering in komt. "Hij is niet echt een penaltykiller nee. Maar het moment dat hij er wel een stopt komt dichtbij. Van der Sar stopte ook nooit een strafschop én opeens was hij een penaltykiller. Ik denk dat Jasper het ook snel doorkrijgt."