Cillessen zit wéér mis: Maar het moment dat hij er wel een stopt komt dichtbij
De Boer: "Van der Sar stopte ook nooit een strafschop én opeens was hij een penaltykiller"

Cillessen zit wéér mis: "Maar het moment dat hij er wel een stopt komt dichtbij"

01-10-2014 10:19
19

Ajax kwam dinsdag op bezoek bij APOEL Nicosia niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Amsterdammers kwamen op voorsprong op Cyprus, maar zagen de thuisploeg vanaf de stip op gelijke hoogte komen.

APOEL kreeg een cadeautje van de scheidsrechter van dienst, die na een onschuldige bal tegen de borst van Ricardo van Rhijn op advies van zijn assistent op de achterlijn naar de stip wees. Volgens de wedstrijdleiding maakte Van Rhijn hands, maar daar was geen sprake van. Gustavo Manduca zette het presentje om in een treffer. Hij stuurde Jasper Cillessen de verkeerde hoek in. De Ajax-doelman is geen held wanneer het op strafschoppen aankomt. Daar kwam dinsdag geen verandering in.

Terwijl Cillessen naar zijn linkerhoek bewoog, zag de Ajax-keeper de bal in zijn rechterhoek binnenrollen. "Hij is niet echt een penaltykiller nee", zegt De Boer op de officiële website van Ajax over Cillessen. "Maar het moment dat hij er wel een stopt komt dichtbij. Van der Sar stopte ook nooit een strafschop én opeens was hij een penaltykiller. Ik denk dat Jasper het ook snel doorkrijgt", aldus de Ajax-coach na het Champions League-treffen.