Heerenveen heeft voormalig toptalent van Manchester City op proef
Friezen denken al na over contract

Heerenveen heeft voormalig toptalent van Manchester City op proef

01-10-2014 10:46
9

Vaste bezoekers van de trainingen van sc Heerenveen ontdekten dinsdag een nieuw en exotisch gezicht bij de groep. Gabriel Almeida, voetbalnaam Gabby Fernando, loopt momenteel stage bij de Friese formatie.

Almeida arriveerde zondag in Heerenveen, waar hij dinsdag voor het eerst meetrainde. Het achttienjarige talent is afkomstig uit Brazilië, maar stond in Europa al onder contract bij Manchester City. Voordat hij naar Friesland kwam, liep hij ook al stage bij Manchester United.

"Gabriel is een technisch zeer vaardige speler, een jongen met mogelijkheden", vertelt manager voetbalzaken Hans Vonk op de clubsite. "Eind deze week gaan we bekijken of we de stage verlengen, of dat we hem eventueel een contract aanbieden."

Manchester City plukte het toptalent in 2012 weg bij Sporting Portugal. Hij verliet de Engelse club in de zomer van 2013, nadat hij naar verluidt wel een aanbieding had gekregen om te verlengen. Almeida was daarna op proef bij Man Utd, maar keerde niet veel later terug naar Brazilië (Corinthians).