In het kort: België roept 'verbannen' Bakkali op, supporters mogen stadion 'slopen'

In het kort: België roept 'verbannen' Bakkali op, supporters mogen stadion 'slopen'

01-10-2014 14:34
8

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Urk en Ajax trappen derde bekerronde af
De derde ronde van de KNVB-beker begint op dinsdag 28 oktober met de wedstrijd tussen de amateurs van SV Urk en Ajax. Het duel op het voormalig eiland in de Noordoostpolder begint om 18.30 uur. Ajax mag naar die wedstrijd geen supporters meenemen als straf voor de afgelopen bekerfinale tegen PEC Zwolle, waar Ajax-fans vuurwerk op het veld gooiden.

Go Ahead Eagles - FC Twente is vastgesteld op woensdag 29 oktober om 20.45 uur. Het andere duel tussen twee eredivisionisten, Vitesse - FC Dordrecht, wordt een dag eerder op dezelfde tijd gespeeld. Op donderdag 30 oktober wordt de derde ronde om 20.45 uur afgesloten met Roda JC Kerkrade –Sparta Rotterdam.

Necid na twee jaar weer international
De Tsjechische bondscoach Pavel Vrba heeft Tomas Necid geselecteerd voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije en Kazachstan. De 25-jarige aanvaller wordt dit seizoen door CSKA Moskou verhuurd aan PEC Zwolle. In dezelfde groep als Nederland speelt Tsjechië op 10 oktober in Istanbul tegen Turkije en op 13 oktober in Astana tegen Kazachstan.

Necid speelde 26 interlands waarin hij zeven keer scoorde, maar werd de afgelopen twee jaar niet opgeroepen. Hij zat ook niet bij de selectie die het eerste duel op weg naar het EK 2016 in Frankrijk vorige maand in Praag met 2-1 won van Nederland.

Fans mogen stadion slopen
Rapid Wien heeft zijn supporters een opmerkelijk aanbod gedaan, weet De Telegraaf. Fans van de club uit Oostenrijk mogen voor het luttele bedrag van 19,77 (het jaar waarin het stadion werd gebouwd) euro het oude stadion van de club slopen. Voor dat bedrag mogen zij een van de kuipstoeltjes losschroeven en meenemen. Een doelnet moet 18,99 euro kosten, een plag gras kost een fan 5 euro. Rapid Wien gaat vanaf 2016 in een nieuw stadion spelen. In de tussentijd speelt club zijn duels in het Ernst Happel Stadion.

Bakkali krijgt invitatie uit België
PSV-aanvaller mag in Eindhoven dan wel niet in actie komen, in zijn vaderland willen ze de rappe vleugelaar maar wat graag aan speelminuten helpen. De Belgische bond heeft Bakkali een uitnodiging voor de selectie van België onder 19 toe doen komen. Dat meldt Rik Elfrink, verslaggever van het Eindhovens Dagblad. Bakkali speelde al geruime tijd geen wedstrijd meer namens PSV. Een slepend contractconflict heeft de relatie tussen club en speler stevig bekoeld.

Feyenoord vraagt fans zich te gedragen
Na de thuiswedstrijden tegen Besiktas en FC Zorya Luhansk hoopt Feyenoord dat de fans zich donderdag tegen Standard Luik wel kunnen gedragen. Vuurwerk op de tribunes zorgde ervoor dat de Rotterdammers al 50.000 euro aan boetes moesten betalen. Feyenoord heeft de supporters daarom opgeroepen om zich tegen Standard Luik te gedragen.

Dinamo Moskou heeft sterke aanwinst terug
PSV lijkt donderdag rekening te moeten houden met de aanwezigheid van Mathieu Valbuena. De kleine Fransman, die sinds zijn transfer van afgelopen zomer een sterke indruk maakt (twee goals, vijf assists), is na twee weken volledig hersteld van een blindedarmontsteking. Tegen PSV kan de van Olympique Marseille overgekomen middenvelder zijn rentree maken.

Feyenoord rekent op vol stadion
Feyenoord heeft voor de eerste groepswedstrijd in eigen huis 30.000 kaarten verkocht, meldt De Telegraaf. Toch rekenen de Rotterdammers erop dat er donderdag tegen Standard Luik in een nagenoeg volle Kuip wordt gespeeld. Net als Feyenoord zijn de Belgen niet denderend aan het seizoen begonnen. Les Rouches staan na negen duels op de achtste plaats.

PSV blijft aan de grond
PSV is in afwachting van een vlucht naar Rusland waar het donderdag Dinamo Moskou treft in de groepsfase van de Europa League. Vanwege de mist in Eindhoven is de vlucht vertraagd. Mogelijk wijken de twintig spelers tellende selectie en begeleiding uit naar een ander vliegveld, zo meldde de Eindhovense club.

Bayern in illuster rijtje
Bayern München heeft dinsdagavond zijn honderdste zege in de Champions League behaald. Dankzij een door Thomas Müller benutte penalty werd CSKA Moskou in Rusland met 0-1 verslagen. De Duitsers zijn daarmee de vierde club die deze mijlpaal in de Champions League bereikt. Real Madrid (117 overwinningen), FC Barcelona (109) en Manchester United (107) hebben vooralsnog meer overwinningen achter hun naam staan.