Apoel wilde Ajax en De Boer verrassen: Die wedstrijden heb ik gezien
"Er bestaat in het voetbal niet zoiets als een eerlijk resultaat"

Apoel wilde Ajax en De Boer verrassen: "Die wedstrijden heb ik gezien"

01-10-2014 12:01
2

De eerste wedstrijd tussen Apoel Nicosia en Ajax leek niet echt op de eerdere ontmoetingen met Red Bull Salzburg, toch hadden de Cyprioten het plan om zich aan de Oostenrijkers te spiegelen. Dat vertelde trainer Giorgos Donis na het 1-1 gelijkspel.

Met enorme pressie zorgde Red Bull er afgelopen seizoen voor dat Ajax met 0-3 en 3-1 onderuit ging. "Die wedstrijden heb ik gezien", zei Donis. "Salzburg speelde veel lange ballen en won twee keer. Daarom koos ik ook voor die tactiek, al is dat niet onze gebruikelijke stijl."

Apoel zette echter veel minder druk dan Red Bull, maar ook dat was volgens de coach volgens plan. "Het was de bedoeling dat zij de bal in bezit zouden hebben. Wij zijn niet fit genoeg om over het hele veld constant druk te zetten. De wedstrijd verliep zoals vooraf onze bedoeling was. Ik wist dat ik De Boer zou verrassen door veel de lange bal te hanteren."

De thuisploeg liet het spel bijna volledig aan Ajax, toch baalde Donis van het gelijkspel. "Er bestaat in het voetbal niet zoiets als een eerlijk resultaat. Als je scoort, win je. En als je op dit niveau, tegen zo'n grote club, daarvoor de kansen krijgt en níét scoort, kan je niet tevreden zijn."

Voor Apoel wordt het een heel karwei om zich bij de eerste twee te scharen, maar de oefenmeester kijkt daar helemaal niet naar. "Barcelona, Paris Saint-Germain en Ajax hebben die doelstelling, wij niet. Ons doel was om de groepsfase te bereiken en in elke wedstrijd goed te spelen."