Ajax kijkt met schuin oog naar Camp Nou: Laten wij daar dan ook maar stunten
"Barcelona is de topploeg met de grote spelers, maar wij moeten geen ontzag tonen"

Ajax kijkt met schuin oog naar Camp Nou: "Laten wij daar dan ook maar stunten"

01-10-2014 12:18
1

Ajax-middenvelder Nick Viergever weet wat de club te doen staat om de droom op een plek in de volgende ronde van het Champions League-toernooi levend te houden. Na het gelijkspel op bezoek bij APOEL Nicosia zal Ajax ook in Camp Nou punten moeten pakken tegen FC Barcelona.

In het mythische stadion werden al vele memorabele wedstrijden gespeeld. Viergever wil zich met Ajax in dat rijtje voegen. "Er zijn in Camp Nou veel legendarische wedstrijden gespeeld. Laten wij daar dan ook maar stunten", zegt de van AZ overgekomen middenvelder met een knipoog tegen De Volkskrant. Ajax staat na twee wedstrijden met twee punten op een derde plek in de groep.

"Barcelona is de topploeg met de grote spelers. Maar wij moeten geen ontzag tonen", zegt Viergever op serieuze toon. "Als we durven te voetballen zoals in de laatste wedstrijden is er misschien wel wat mogelijk. Barcelona won ook slechts met 1-0 van APOEL." FC Barcelona leed dinsdag zijn eerste nederlaag van het seizoen. De Catalanen gingen met 3-2 onderuit op bezoek bij Paris Saint-Germain.