Het zal toch niet dat Ajax drie keer achter elkaar van PEC Zwolle verliest?
In Amsterdam overbodige aanvaller mist wellicht weerzien met landskampioen

"Het zal toch niet dat Ajax drie keer achter elkaar van PEC Zwolle verliest?"

01-10-2014 17:36
4

Ajax en PEC Zwolle kunnen komende zondag, als PSV punten verspeelt of er een hoge uitslag te noteren valt, koploper worden in de Eredivisie. PEC-aanvaller Jody Lukoki hoopt er vurig bij te zijn tegen zijn oude club.

De rechtsbuiten speelde vorig seizoen op huurbasis bij SC Cambuur en is deze zomer door PEC Zwolle definitief van Ajax overgenomen. De inzetbaarheid van Lukoki, op de weg terug na een knieblessure en kampend met de naweeën van een buikgriepaanval, is twijfelachtig. ''Hij kan op zijn vroegst donderdag de groepstraining hervatten'', zegt trainer Ron Jans in gesprek met Voetbal International.

''Hopelijk gaat het daarna zo voorspoedig dat hij zondag inzetbaar is, al is de kans groot dat een plek op de bank het maximale is. Wij kunnen hem goed gebruiken. Met zijn diepgang en snelheid is hij een wapen.'' De geblesseerden Leroy Labylle, Dimitrios Ferfelis, Kevin Begois en Athanasios Karagounis zijn er zondag zeker niet bij.

De laatste twee keren dat PEC Zwolle en Ajax tegenover elkaar stonden, wonnen de Zwollenaren de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. ''Het zal toch niet dat Ajax drie keer achter elkaar van PEC Zwolle verliest?'', lacht Jans in gesprek met het magazine.

Hoewel Ajax in zijn ogen de favoriet is, denkt hij kans te maken op een goed resultaat. ''Wij buigen ons nu over een aanpak om Ajax voor de derde keer te verslaan. Eén ding staat vast: wij gaan met vertrouwen naar Amsterdam.''