Eredivisie-clubs jaagden op goudhaantje van PEC: Heb de hoorn er snel opgegooid
"Drie clubs uit het linkerrijtje van de Eredivisie en één uit het buitenland"

Eredivisie-clubs jaagden op goudhaantje van PEC: "Heb de hoorn er snel opgegooid"

01-10-2014 19:04
2

PEC Zwolle heeft een nieuw goudhaantje binnen de selectie en die luistert naar de naam van Ryan Thomas. De negentienjarige Nieuw-Zeelander stond had al weg kunnen zijn, maar de bekerwinnaar zag er niets in om hem te verkopen.

Thomas stond deze zomer in het middelpunt van de belangstelling. "Drie clubs uit het linkerrijtje van de Eredivisie en één uit het buitenland hebben zich voor Ryan gemeld. Rechtstreeks dan wel via via", onthult directeur Gerard Nijkamp in Voetbal International.

"Maar stuk voor stuk dachten ze volgens mij: dat jonkie heeft net één seizoen in de benen en kunnen we vrij goedkoop weghalen. Niet dus. Ik heb de hoorn er snel weer opgegooid", laat Nijkamp optekenen. PEC ziet namelijk heel veel potentie in de talentvolle linksbuiten. "Hij is een van de grootste talenten op de Nederlandse velden. Als hij fit blijft, staat een stap hogerop wel vast."

Thomas werd vorig jaar overgenomen van WaiBOB uit Nieuw-Zeeland. Hij kwam inmiddels tot 34 wedstrijden voor PEC, waarin hij 5 keer scoorde. Zijn contract loopt door tot 2018.