Feyenoord voelt de druk: We spelen met die doelstelling op onze hielen
"Als we dat niet voor elkaar krijgen, ja, dan zijn we in november écht uitgespeeld"

Feyenoord voelt de druk: "We spelen met die doelstelling op onze hielen"

02-10-2014 00:02

Feyenoord moet in de komende weken alle zeilen bijzetten om nog iets van het seizoen te maken. Jordy Clasie vindt echter niet dat de jaargang voor de Rotterdammers al voorbij is. "Maar als we dat niet voor elkaar krijgen, ja, dan zijn we in november écht uitgespeeld."

Duidelijk is echter dat Feyenoord is uitgeschakeld in de beker, slecht is begonnen in Europa en een achterstand van zeven punten heeft in de Eredivisie. "Tja, dat zijn de feiten, al wil ik zo eigenlijk niet denken", reageert Clasie in Voetbal International. "Oké, de KNVB-beker kunnen we vergeten, maar in Europa willen we gewoon zo ver mogelijk komen. Dat kan ook nog. Volgens mij verlangt niemand van ons dat we die Europa League winnen."

"En zeven punten in de competitie is inderdaad een enorm gat", gaat de aanvoerder verder. "Het is dan weer een voordeel dat het nu begin oktober is. Er kan nog veel gebeuren. Maar we moeten wel héél snel meer gaan winnen. Als we dat niet voor elkaar krijgen, ja, dan zijn we in november écht uitgespeeld. Ik hoop dat de winst op Go Ahead Eagles de start is van een comeback. Ik ben twee keer tweede geworden met Feyenoord en een keer derde. Het kan niet zo zijn dat we nu ineens niet meedoen voor de bovenste plaatsen."

Die comeback zal moeten volgen ook om de doelstelling - meespelen om de titel - nog te kunnen halen. Clasie vindt niet dat er iets geks is gezegd, maar erkent dat het wel voor extra druk zorgt. "We spelen met die doelstelling op onze hielen, terwijl we nog zoekende zijn als elftal. Je kunt je dus afvragen of het verstandig is geweest zo’n doelstelling op dít moment te formuleren, al moeten wij als spelersgroep gewoon leven van wedstrijd naar wedstrijd."