KNVB haalt oud plan uit de ijskast: nieuwe competitie meerwaarde voor Nederland
Totale voetbalpiramide moet ontwikkeling stimuleren

KNVB haalt oud plan uit de ijskast: nieuwe competitie meerwaarde voor Nederland

02-10-2014 07:43
4

De KNVB heeft serieuze plannen voor de herinvoering van de Tweede Divisie met ingang van het seizoen 2016-2017. Dat meldt De Telegraaf donderdag.

De Tweede Divisie moet een landelijke competitie worden tussen de Jupiler League en de Topklasse. Het is de bedoeling dat hiermee voor een geleidelijkere doorstroming tussen het amateurvoetbal en het profvoetbal wordt gezorgd. Nu zijn veel clubs in beide competities nog huiverig voor een promotie-/degradatieregeling.

Binnen de KNVB is men van mening dat een totale voetbalpiramide een meerwaarde is voor het Nederlandse voetbal. Een opgerichte stuurgroep legt op 29 november een voorstel neer bij het amateurbestuur om de invoering van een Tweede Divisie te bewerkstelligen. Vervolgens zal op de bondsvergadering van 2 december met een verplichte promotie-/degradatieregeling tussen het amateur- en profvoetbal moeten worden ingestemd.

De Nederlandse voetbalbond haalt hiermee een zeer oud project uit de ijskast. Deze landelijke competitie werd namelijk voor het laatst gespeeld in het seizoen 1970-1971, toen De Volewijckers uit Amsterdam zich tot kampioen kroonde.