Simeone vol lof over matchwinner: Hij is een buitengewoon goede speler
"Dit is een interessante poule"

Simeone vol lof over matchwinner: "Hij is een buitengewoon goede speler"

02-10-2014 08:06

Diego Simeone was woensdagavond vol lof over het optreden van Arda Turan in het Champions League-duel met Juventus. Dankzij de treffer van de Turkse middenvelder boekte Atlético Madrid een belangrijke 1-0 zege.

Turan maakte vorige maand ook al het winnende doelpunt in de topper tegen stadsgenoot Real (2-1). "Hij is een bijzondere speler", loofde Simeone hem na afloop. "Als hij op een vaste plaats speelt, is hij buitengewoon goed, want hij heeft op tactisch gebied veel talent. Hij geeft anderen de ruimte om aan te vallen en kan zelf ook scoren."

De oefenmeester zag zijn tactische plan goed uitpakken. "Onze tactische intelligentie was bepalend. Het is niet makkelijk om tegen Juventus te spelen, maar we wisten op welke plekken ze kwetsbaar waren, namelijk op de flanken. We lieten Juventus eerst het initiatief en na rust waren we agressiever en hebben we de wedstrijd naar onze hand gezet."

De Madrilenen verloren de eerste wedstrijd in de Champions League van Olympiakos Pireaus, maar doen door de zege weer mee. "Het is een zware groep omdat elke club in staat is om de thuiswedstrijden te winnen. Dat maakt het interessant'', stelt Simeone.