Rekik: Het heeft niet zoveel nut om twee dagen na een wedstrijd nog te schelden
"We hoeven echt niet zenuwachtig te worden van één nederlaag"

Rekik: "Het heeft niet zoveel nut om twee dagen na een wedstrijd nog te schelden"

02-10-2014 08:26

Het was de afgelopen dagen even onrustig in Eindhoven, waar stevig werd nagepraat over de wanprestatie bij sc Heerenveen. Karim Rekik schrok niet van alle ophef die de 1-0 nederlaag teweeg bracht.

"Je weet dat dit gebeurt als je bij een club als PSV speelt", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. "Dan komen er negatieve dingen als je een wedstrijd verliest, maar er is geen reden tot paniek. We hoeven echt niet zenuwachtig te worden van één nederlaag."

Onderling werden er wel harde noten gekraakt, maar dat gebeurde in een goede sfeer. "Het heeft niet zoveel nut om twee dagen na een wedstrijd nog te schelden op elkaar. In het veld moet dat misschien wel soms. We praten wel met elkaar, maar soms moet dat ook op een andere toon gebeuren. Het mag wel wat harder naar elkaar toe."

"We hebben de wedstrijd teruggekeken en dan zie je dat het te slap was. Beelden liegen niet. We moeten nu zorgen dat het niet meer gebeurt." De herstdepressie van vorig seizoen staat namelijk iedereen bij PSV nog helder voor de geest. Bang voor een nieuwe megadip is Rekik echter niet.

"We kunnen het wel iedere keer als we één wedstrijd verliezen over het vorige seizoen hebben. Maar ik denk dat iedereen nu wel weet hoe we hiermee om moeten gaan", aldus de verdediger in de ochtendkrant.