De Gea looft ook andere Nederlander: Eén van de besten die ik ooit heb gezien
Niet alleen Van Gaal krijgt lof toegezwaaid

De Gea looft ook andere Nederlander: "Eén van de besten die ik ooit heb gezien"

02-10-2014 08:47

In Manchester is men niet alleen blij met de aanwezigheid van Louis van Gaal, in zijn schaduw krijgt Frans Hoek ook enorm veel lof toegezwaaid. De keeperstrainer maakt indruk op David De Gea, die in de Nederlander 'één van de beste trainers ooit ziet'.

De Gea kwam in 2011 over van Atlético Madrid en beleefde in Engeland een moeizame start. Dankzij de keeperstrainers Eric Steele en Chris Woods werd de Spanjaard één van de beste goalies van de Premier League, maar voor De Gea staat Hoek nog op een iets hoger plateau. 

"Voor mij en de andere keepers is dit een nieuwe manier van werken, maar Frans weet alles over het positioneren van keepers", zegt hij. "De dingen die we doen met positionering, met onze voeten... Alles eigenlijk. Hij is één van de besten die ik ooit heb gezien. Hij wil dat we werken aan posities voor verschillende voorzetten, voor verschillende schoten. En hij wil dat we met onze voeten werken. De opbouw is heel belangrijk."

Edwin van der Sar sprak zich afgelopen zomer al uit over Hoek, die hem in zijn tijd bij Ajax bijstond. "Hij hielp me met alles wat ik nodig had om over een heel lange periode succesvol te zijn. Frans werkte al bij Barcelona, dus hij spreekt Spaans. Hoewel David nu ook aardig Engels spreekt. Ik denk dat die twee een goede combinatie zijn."