Prandelli verder onder druk na experiment met Sneijder: We waren te kwetsbaar
"We hebben een erg goed team, maar dat lieten we niet zien"

Prandelli verder onder druk na experiment met Sneijder: "We waren te kwetsbaar"

02-10-2014 09:00

In de zoektocht naar broodnodig succes experimenteerde Cesare Prandelli woensdag met Wesley Sneijder als spelmaker vlak voor de defensie, in een rol die bijvoorbeeld Andrea Pirlo vaak vervult. Tegen Arsenal mislukte dat echter volledig (4-1).

Galatasaray weet dit seizoen nog niet te imponeren en de net begonnen Prandelli komt daardoor nu al steeds verder onder druk te staan. Volgens de oefenmeester was zijn experiment van woensdag echter noodgedwongen. "Door de blessure van Selçuk Inan moest ik wat wijzigingen aanbrengen", verklaarde hij na afloop.

"Het belangrijkste was dat we kwaliteit wilden in de as van de ploeg. Maar we waren daar te kwetsbaar. Dat is mijn verantwoordelijkheid; het is een nieuw systeem, de spelers proberen slechts te doen wat van ze gevraagd wordt. Helaas was het niet genoeg voor een resultaat. We hadden agressiever moeten spelen."

Arsenal wist uitstekend op het 3-5-2-systeem van Galatasaray in te spelen. "Ze hielden de ruimtes groot, dat hadden wij niet verwacht. In de tweede helft hebben we het systeem daarom veranderd", aldus Prandelli, die verder zal moeten zoeken. "We zullen echt wel een systeem vinden waarin onze spelers geloven. We hebben een erg goed team, maar dat lieten we niet zien. We maakten veel fouten, daar moeten we van leren."