Feyenoorder heeft huiswerk nog niet gedaan: Ik volg die competitie nauwelijks
"Maar geen zorgen, we kennen bij de aftrap hun sterke en zwakke punten"

Feyenoorder heeft huiswerk nog niet gedaan: "Ik volg die competitie nauwelijks"

02-10-2014 09:30
2

Eén zege na vijf wedstrijden zonder overwinning heeft Feyenoord het goede gevoel teruggegeven. Als aanvoerder beseft Jordy Clasie echter als geen ander dat het vertrouwen nog broos is. De ploeg van Fred Rutten moet over langere tijd laten zien dat er vooruitgang wordt geboekt.

Clasie wil daarom dat Feyenoord tegen Standard Luik een statement afgeeft. Veel kennis over de Belgische tegenstander heeft hij echter niet. Net als veel van zijn ploeggenoten heeft hij weinig interesse in de Belgische competitie.

"Ik heb me er niet persoonlijk in verdiept. Ik volg de Belgische competitie ook nauwelijks. De Duitse, Engelse, Spaanse en Italiaanse competities volg ik wel", zegt de middenvelder eerlijk in De Telegraaf. "Maar geen zorgen, we kennen bij de aftrap hun sterke en zwakke punten. Je analyseert een tegenstander altijd."

Voor de spelers van Feyenoord is de groepsfase van de Europa League een ideale mogelijkheid om stappen te zetten. Ga maar na: tot afgelopen zomer had Clasie slechts zes Europese wedstrijdjes achter zijn naam staan. En daarvan verloor hij er vijf. 

De middenvelder verkortte zelfs zijn vakantie om Feyenoord te helpen om Europa in te gaan. Dat leverde wel even een paar kleine problemen op. "Alleen kort na mijn terugkeer werden mijn spieren pijnlijker en kreeg ik last van mijn hamstrings. Nu ben ik er weer helemaal voor mijn club."

Stam
Overigens is het andersom eveneens zo dat het huiswerk niet is gedaan. Ronnie Stam vertelde woensdag dat Standard zich van tevoren nooit op de tegenstander instelt, zelfs bij de wedstrijdbespreking niet. "De trainer vindt nu eenmaal dat we van onze eigen kracht uit moeten gaan. Ik denk dat hij niet eens de namen van de Feyenoord-spelers kent", vertelde de Nederlander.