RKC-supporters doen beroep op dure Deense flop: 'Dennis, betaal je salaris terug'
"Hij kan hier jeugdtrainer worden en hoeft dan echt niet naar de voedselbank"

RKC-supporters doen beroep op dure Deense flop: 'Dennis, betaal je salaris terug'

02-10-2014 10:00
6

De terugkeer van Dennis Rommedahl bij RKC Waalwijk draait uit op een sof. De Deense (ex-)international, oud-speler van onder meer Ajax en PSV, kwam door aanhoudend blessureleed nog niet in actie voor de noodlijdende club.

De 36-jarige Rommedahl strijkt een voor RKC-begrippen riant salaris op. Hij drukt stevig op de begroting van de hekkensluiter in de Jupiler League, die onlangs op het nippertje ontsnapte aan een faillissement. In het stadion van de club hangt inmiddels een spandoek, weet het Algemeen Dagblad. In het Deens staat geschreven: 'Dennis, betaal je salaris terug'. Maar opgeven is er niet bij voor Rommedahl, die dag in dag uit aan zijn herstel werkt.

Trainer Martin Koopman tracht de Deense aanvaller op andere gedachten te brengen. "Hij kan hier jeugdtrainer worden en hoeft dan echt niet naar de voedselbank. Hij kan door een geste te doen naar deze club in één klap populair worden bij de supporters. Ik probeer hem te beïnvloeden, maar uiteindelijk moet hij zijn hart laten spreken", zegt Koopman in het AD.

Het bewuste spandoek in het stadion van RKC Waalwijk (via: Willy Adema)