Rutten wil duo nog niet helemaal afschrijven: Ik heb veel respect voor ze
Routiniers vallen buiten de Kuip

Rutten wil duo nog niet helemaal afschrijven: "Ik heb veel respect voor ze"

02-10-2014 10:22
6

Fred Rutten heeft als trainer van Feyenoord eindelijk de ruimte om keuzes te maken en daar ondervinden meerdere spelers de gevolgen van. Joris Mathijsen en Ruben Schaken zijn - naast de talenten Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena - voorlopig twee van de grootste slachtoffers.

Rutten kiest voorlopig voor Sven van Beek en Terence Kongolo in het hart van de verdediging en Jens Toornstra als hangende rechtsbuiten. De ervaren Mathijsen zit daardoor op de bank, terwijl Schaken donderdag opnieuw niet eens tot de wedstrijdselectie behoort.

De oefenmeester wil het duo echter nog niet helemaal afschrijven. "Ik heb veel respect voor die twee", begint hij in Metro. "Ze zijn in het verleden van grote waarde geweest en dat zullen ze in de toekomst ook weer zijn. Dat ze nu niet spelen betekent niet dat ze volledig uit beeld zijn bij mij."

"Het is overdreven om te zeggen dat ik nu de succesformule heb gevonden, maar het is wel zo dat we in Deventer pas voor het eerst in deze samenstelling hebben kunnen spelen. Dat had alles te maken met spelers die later instroomden. Toch was ik eerder al tevreden over ons spel, alleen bleven de resultaten uit", aldus Rutten, die denkt dat hij het lek boven heeft.