In het kort: Hemmen geschorst, oud-PSV'er United-ambassadeur, Huntelaar onzeker

In het kort: Hemmen geschorst, oud-PSV'er United-ambassadeur, Huntelaar onzeker

02-10-2014 14:02
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Cambuur-spits drie duels langs de kant
Michiel Hemmen mag de komende drie wedstrijden niet uitkomen voor zijn club SC Cambuur. De aanvaller ging donderdag akkoord met het voorstel van de aanklager betaald voetbal hem voor vier wedstrijden te schorsen, waarvan één voorwaardelijk. Hemmen kreeg de straf voor de elleboogstoot die hij aan Sander Fischer van Excelsior uitdeelde in het eredivisieduel op 28 september. De aanklager kwam tot zijn schikkingsvoorstel na het bekijken van videobeelden van de wedstrijd. De overtreding van Hemmen was tijdens de wedstrijd niet gezien door de scheidsrechter.

Park ambassadeur van United
Manchester United heeft de Zuid-Koreaan Ji-sung Park benoemd tot ambassadeur van de club. De 33-jarige oud-voetballer speelde van 2005 tot 2012 voor de Engelse formatie van coach Louis van Gaal. In zijn nieuwe functie zal hij Manchester United bij evenementen gaan vertegenwoordigen. Park maakte in 2005 de overstap van PSV naar Manchester United. Afgelopen seizoen werd hij door Queens Park Rangers uitgeleend aan PSV. Maar hij moest vanwege knieblessure zijn loopbaan beëindigen.

Huntelaar onzeker door klachten
Klaas-Jan Huntelaar kan komend weekend mogelijk niet in actie komen tegen Hoffenheim. De Schalke 04-aanvaller heeft last van buikspierklachten, meldt VI. Of hij tijdig fit is voor het competitieduel moet blijken. Huntelaar was eerder deze week trefzeker namens Schalke in het Champions League-duel met Maribor (1-1).

Geen boete voor Spaanse fluitist
De Spaanse arbiter Carlos Velasco Carballo wordt niet beboet voor het gebruiken van de zogenaamde 'vrijetrappenspray'. De arbiter greep tijdens het Champions League-duel tussen Schalke 04 en Maribor naar de spray, maar het goedje is inmiddels verboden in Duitsland. Volgens de stad Gelsenkirchen kon niet bewezen worden welke spray Carballo gebruikte en daardoor kan hij niet vervolgd worden. Eerder lieten de Duitse autoriteiten weten dat Carballo mogelijk een boete kon krijgen wanneer hij toch besloot de spray in te zetten.

Verhaegh hoeft geen wedstrijd te missen
De blessure die Paul Verhaegh zondag opliep, valt mee. De rechtsback van FC Augsburg, die aan het duel met Hertha BSC een lichte hersenschudding overhield, verwacht dat hij geen wedstrijd hoeft te missen. "Ik ga ervan uit dat ik tot het einde van deze week normaal met de groep kan trainen en dan zondag tegen VfL Wolfsburg kan spelen", aldus Verhaegh, voor wie de EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje tegen Kazachstan en IJsland dan niet in gevaar komen. 

Ook Van der Vaart snel inzetbaar
Rafael van der Vaart is na een maand blessureleed op de weg terug. De Nederlander hervatte woensdag de groepstraining en dat verliep positief. "Ik voel me goed en heb ook geen last meer", zei de middenvelder van Hamburger SV na de oefensessie. Hij hoopt komend weekend tegen Borussia Dortmund zijn rentree te maken. Daarmee mee lijkt VdV ook op tijd fit voor de EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje. Hij werd echter niet opgenomen in de voorselectie.

Streng regime in Hannover
Een uitwedstrijd in München in het laatste weekend van het geliefde Oktoberfest, nagenoeg alle spelers in de Bundesliga zouden ervoor tekenen. Hannover 96 had bij de indeling het geluk, maar trainer Tayfun Korkut verpest het feestje van zijn spelers. Hij heeft de selectie uitdrukkelijk verboden om zich in een lederhose te hijsen. "Je viert pas een feestje als er iets te vieren valt", aldus Korkut. "Zelfs als we zaterdag winnen blijf ik bij mijn mening."