Begrip voor Rutten: Voor Boëtius zaak dat hij spielerei omzet in zakelijk voetbal
"Ik denk dat Feyenoord aan Colin Kazim-Richards' fysiek veel kan hebben"

Begrip voor Rutten: "Voor Boëtius zaak dat hij spielerei omzet in zakelijk voetbal"

02-10-2014 13:03
2

Pierre van Hooijdonk heeft goede hoop dat Feyenoord donderdag een goed resultaat boekt tegen Standard Luik. De Rotterdammers nemen het in de Europa League op tegen de club uit België, Van Hooijdonk ziet kansen.

"Ik denk dat Feyenoord donderdag gaat winnen", zegt Pi-Air in gesprek met Heldenonline.nl. "Feyenoord moet proberen te blijven voetballen, voorkomen dat het een bokswedstrijd wordt. Die Belgische ploegen zijn over het algemeen fysiek veel sterker dan Nederlandse ploegen. Vecht je gevechten uit waar het moet, maar verder blijven voetballen. En ik denk dat Feyenoord aan Colin Kazim-Richards' fysiek veel kan hebben. Hij gaat ook een keer scoren. Ik houd het op 2-1 voor Feyenoord."

Niet alleen Kazim-Richards zal het verschil maken voor Feyenoord, verwacht Van Hooijdonk. "Naast Richards verwacht ik veel van Jens Toornstra, Karim El Amhadi en Jordy Clasie, de jongens met veel Eredivisie-ervaring. Vooral Toornstra bevalt me heel goed, ik denk dat ook hij donderdag gaat scoren", aldus de oud-voetballer van Feyenoord. Ook het onderwerp Jean-Paul Boëtius komt aan bod in gesprek met Helden, net als de beslissing van trainer Fred Rutten om Joris Mathijsen en Ruben Schaken te passeren.

"Ik kan me ook wel vinden in de keuzes die trainer Fred Rutten op dit moment maakt. Joris Mathijsen is een op en top prof, als Rutten hem nodig heeft, dan zal hij er staan. Dat hij er nu buiten valt, is niet zo gek. Voor Ruben Schaken is het zuur, maar andere jongens doen het gewoon goed. Voor Jean-Paul Boëtius is het zaak dat hij spielerei omzet in zakelijk voetbal. Onder aan de streep telt hoeveel goals, assist, schoten op doel en bruikbare voorzetten je geeft. Als hij dat zakelijke aan zijn spel toevoegt, dan kan hij een hele goede worden."