Hodgson voorkomt nieuwe botsing met Liverpool en beloont Koeman-protégé
Verrassende namen in Engelse selectie

Hodgson voorkomt nieuwe botsing met Liverpool en beloont Koeman-protégé

02-10-2014 14:31
1

Nathaniel Clyne is donderdag voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Engeland. Jonjo Shelvey is de andere verrassende naam in de selectie, waarin Daniel Sturridge ontbreekt.

Clyne maakt nog niet eerder deel uit van het keurkorps van bondscoach Roy Hodgson, die dit seizoen onder de indruk is geraakt van de Southampton-rechtsback. Ronald Koeman noemde Clyne vorige week 'één van de beste backs die ik ooit heb gezien' en ook Hodgson is overtuigd.

Naast Clyne kregen Shelvey (Swansea City) en Kieran Gibbs (Arsenal) verrassend een oproep. Daniel Sturridge ontbreekt. De spits van Liverpool keerde met een dijbeenblessure terug van de interland met Engeland in september. Dit leidde tot openlijke kritiek van manager Brendan Rodgers, die vond dat Hodgson onzorgvuldig met zijn speler was omgegaan. Sturridge, die bijna weer fit is, blijft nu thuis om een nieuwe botsing te voorkomen.

Engeland speelt op 9 oktober in de EK-kwalificatiereeks thuis tegen San Marino en neemt het drie dagen later in een uitduel op tegen Estland.

De selectie van Engeland:

Doel: Fraser Forster (Southampton), Ben Foster (West Bromwich Albion), Joe Hart (Manchester City)

Verdediging: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Nathaniel Clyne (Southampton), Kieran Gibbs (Arsenal), Phil Jagielka (Everton), John Stones (Everton)

Middenveld: Fabian Delph (Aston Villa), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Lallana (Liverpool), James Milner (Manchester City), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Jonjo Shelvey (Swansea City), Raheem Sterling (Liverpool), Andros Townsend (Tottenham Hotspur), Jack Wilshere (Arsenal)

Aanval: Rickie Lambert (Liverpool), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Welbeck (Arsenal)