Trainer verdedigt bij PSV weggeplukte recordaankoop na stevige kritiek in media
"Hij heeft zijn kwaliteiten als joker bewezen"

Trainer verdedigt bij PSV weggeplukte recordaankoop na stevige kritiek in media

02-10-2014 14:37
1

Markus Weinzierl, trainer van FC Augsburg, neemt het donderdag op voor Tim Matavz. De Sloveense aanvaller, die afgelopen zomer voor een recordbedrag overkwam van PSV, heeft zich nog niet weten te onderscheiden bij de Bundesliga-club.

De coach vraagt om meer geduld in het geval van Matavz. Volgens Weinzierl is de spits nog altijd niet geheel hersteld van een blessure, die hij eerder dit jaar in dienst van PSV opliep. Ondanks zijn lichamelijke kwesties is Matavz toch een belangrijke speler voor FC Augsburg, stel Weinzierl. "Hij heeft zijn kwaliteiten als joker bewezen", zegt de trainer over Matavz, die voor zo'n drie miljoen euro overkwam van PSV. Een clubrecord voor FC Augsburg.

"Maar Tim is niet honderd procent. Hij heeft een achterstand en moet individueel extra arbeid verrichten. Dat doet hij en hij heeft gas." Matavz, die afgelopen jaar met een meniscusblessure kampte, kwam alleen in de eerste wedstrijd van het Bundesliga-seizoen als basisklant in actie bij FC Augsburg. Sindsdien moet hij zich tevreden stellen met invalbeurten. Als invaller vond Matavz wel al twee keer het net in Duitsland.