Xavi in nieuwe situatie: Ik moet spelen om me nuttig te voelen, het is wennen
"Ik probeer het de coach zo moeilijk mogelijk te maken, meer kan ik niet doen"

Xavi in nieuwe situatie: "Ik moet spelen om me nuttig te voelen, het is wennen"

02-10-2014 14:46

Na tig jaren aan de top is het voor Xavi dit seizoen even wennen: onder Luis Enrique kan het FC Barcelona-icoon niet rekenen op een basisplek. De spelmaker probeert er het beste van te maken.

Xavi stond jarenlang aan de top van de apenrots in Catalonië, maar dit seizoen is het anders. De 34-jarige middenvelder moet het doen met invalbeurten. "Ik probeer me aan te passen aan de nieuwe situatie", vertelt Xavi, die in de zomer op weg was naar de Verenigde Staten, maar uiteindelijk toch bij Barça bleef.

"Ik vind het leuk om op het veld te staan en wil me nuttig maken. Het is even wennen. Maar het team staat altijd boven het individu. Ik probeer het de coach zo moeilijk mogelijk te maken en aan te tonen dat ik in de basis hoor. Meer kan ik niet doen."

Xavi, die sinds dinsdag een recordaantal Champions League-wedstrijden (143) achter zijn naam heeft staan, wil naar eigen zeggen 'niet te dramatisch doen'. "Ik probeer het tij te keren en tegelijkertijd te blijven genieten. Maar ik moet wel regelmatig spelen om me nuttig te voelen."