Koeman heeft goud in handen: “Southampton de beste van de Premier League
"Op dit moment zeker de beste"

Koeman heeft goud in handen: “Southampton de beste van de Premier League"

02-10-2014 15:02
1

Ronald Koeman heeft goud in handen bij Southampton. Dat stelt Mauricio Pochettino, de Argentijnse manager die de uitstekend presterende 'Saints' in de zomer verliet voor Tottenham Hotspur.

Pochettino omschrijft Southampton als het beste team van de Premier League. "Op dit moment zeker", zegt hij op een persconferentie. "We hebben een hele zware wedstrijd voor de boeg (zondag, red.). Ze hebben in de eerste weken van het seizoen heel veel indruk gemaakt. We zijn gewaarschuwd."

Southampton won onder Koeman vier van de eerste zes wedstrijden en staat op een keurige tweede plek in de Premier League. De prestatie mag verrassend en razend knap worden genoemd, aangezien vrijwel alle smaakmakers in de zomer de deur uitliepen na het vertrek van Pochettino.

De Argentijnse manager stond achttien maanden aan het roer bij The Saints, die vorig seizoen op de achtste plek eindigden. Dat was de hoogste eindrangschikking van Southampton sinds de oprichting van de Premier League in 1992. Het is de eerste keer dat Pochettino het met Tottenham opneemt tegen zijn oude club.