Onbegrip bij Cambuur: Het heeft geen zin, maar voelt bijzonder onrechtvaardig
Boosheid in Leeuwarden om schorsing

Onbegrip bij Cambuur: "Het heeft geen zin, maar voelt bijzonder onrechtvaardig"

02-10-2014 15:47
5

SC Cambuur moet het drie wedstrijden stellen zonder Michiel Hemmen, zo werd donderdag bekend. De spits werd geschorst door de tuchtcommissie van de KNVB na zijn elleboogstoot in de competitiewedstrijd tegen Excelsior, maar dat kan op weinig begrip rekenen in Leeuwarden.

De aanklager kwam tot het schikkingsvoorstel na het bekijken van videobeelden van de wedstrijd. Arbiter Dennis Higler had het incident niet waargenomen. "Het begint allemaal met het moment zelf. De scheidsrechter fluit voor een overtreding. Later bleek hij te hebben gefloten voor een duw", legt Cambuur-directeur Gerald van den Belt zijn onbegrip uit aan Voetbal International.

Wedden

Meer odds

"Vervolgens wordt Michiel op basis van de beelden gestraft voor een vermeende elleboogstoot. Dat was dezelfde één en dezelfde overtreding. Zowel Sander Fischer als Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen hebben geen belastende verklaring afgelegd. Niemand die heeft gezegd dat Hemmen bewust Fischer iets aan wilde doen. Je kan uiteraard twisten over de ernst van de overtreding, maar Michiel is nu eenmaal een fysieke speler die vaak zijn lichaam gebruikt in een duel."

"De beelden van FOX die bij de zaak zijn gebruikt, zijn bovendien eenzijdig", vervolgt Van den Belt tegenover het weekblad. "We hebben onze eigen beelden van Cambuur TV aangedragen. Dat gaf toch een heel ander beeld. De aanklager ging er helaas niet in mee. Nee, we zijn het absoluut niet eens met de staf."

Cambuur gaat niet in beroep tegen de straf. "Natuurlijk hebben we dat overwogen. Het voelt niet rechtvaardig. Maar wat haalt het uit? Van de honderd keer dat je in beroep gaat krijg je 99 keer geen gelijk. Stel dat je iemand treft zonder voetbalverstand, dan kan de straf zelfs nog hoger uitvallen. De kans op succes bij een mogelijk beroep is praktisch nul. Het heeft geen zin, maar voelt bijzonder onrechtvaardig."