Twente heeft eindelijk beet bij routinier: Ik ben hier niet vanwege Schreuder
Engelaar tot het einde van het seizoen in Enschede

Twente heeft eindelijk beet bij routinier: "Ik ben hier niet vanwege Schreuder"

02-10-2014 17:02
1

FC Twente heeft zich eindelijk weten te versterken met Orlando Engelaar. De routinier tekent na lang getouwtrek een contract tot het einde van het seizoen bij de eredivisionist uit Enschede.

De 35-jarige Engelaar trainde de laatste weken al mee met de selectie van Twente, maar het duurde lang totdat beide partijen het eens werden over een eenjarig contract. Donderdag kwam er eindelijk witte rook. Engelaar is speelgerechtigd voor de uitwedstrijd van Twente tegen AZ, komende zondag.

De middenvelder stond eerder tussen 2006 en 2008 onder contract in Enschede. "Ik vind het mooi terug te zijn", zegt de routinier op de clubsite. "Ik heb hier een geweldige tijd gehad en kijk uit naar een nieuwe periode. Afgelopen weken heb ik meegetraind met de groep en gemerkt dat FC Twente een heel talentvolle selectie heeft."

"Ik wil graag zo veel mogelijk minuten maken en met mijn ervaring van waarde zijn voor de jonge jongens. In het verleden heb ik samengespeeld met Alfred Schreuder. Ik ben hier niet vanwege mijn band met hem, maar omdat ik op de trainingen heb laten zien een meerwaarde te kunnen zijn." Engelaar kwam eerder uit voor onder meer NAC Breda, Schalke 05, PSV en Melbourne Heart. De Australische bond gaf hem deze week eindelijk vrij.

Schreuder is blij met de geroutineerde aanwinst. "Orlando is een type speler die we als staf heel graag aan de selectie wilden toevoegen. Afgelopen weken heeft hij met ons meegetraind en een goede indruk gemaakt. Orlando weet heel goed wat voor waarde hij voor het team kan hebben. Met zijn ervaring kan hij de andere jongens heel goed helpen."